Υψηλόβαθμα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της Σερβίας στην Κατερίνη

Υψηλόβαθμα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της Σερβίας στην Κατερίνη

Αντιπροσωπεία Σέρβων υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σερβίας - περιοχή της Γιαγκοντίνα - επιχειρηματιών και δημοσιογράφων τηλεοπτικών δικτύων και έντυπων ΜΜΕ της φίλης Χώρας, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. 

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ. Dragan Markovic Palma, Πρόεδρος του Κόμματος «Ενωμένη Σερβία». Παρέστησαν επίσης οι κ.κ. Ratko Stevanovic Δήμαρχος Γιαγκοντίνα, Meho Mahmutovic Δήμαρχος της Novi Pazar, Zoran Antic Βουλευτής κ.α.

Όπως είναι γνωστό, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας - στην οποία συμμετέχουν πάνω από 150 επιχειρηματίες, αγρότες και γιατροί - στην περιοχή της Κατερίνης, εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Πιερίας, να ενισχύσει το θετικό κλίμα στις σχέσεις Πιερίας και Σερβίας, ενώ αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών δημιουργίας στενών επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα σε πιερικές και σερβικές επιχειρήσεις.

Σάββας Χιονίδης: «Σταθερά βήματα για την ανάπτυξη μίας ουσιαστικής και πολυεπίπεδης συνεργασίας»

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης: «Με πολλή χαρά βλέπω ότι οι σχέσεις μας βήμα-βήμα γίνονται πιο στενές και αυτό θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών και συναλλαγών σε εμπορικό, πολιτικό επίπεδο και παράλληλα σε θέματα παιδείας - πολιτισμού. 

Αυτό που μας δένει είναι η φιλία και η αγάπη η οποία κτίζεται καθημερινά. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να πετύχουμε πολλά, γιατί διαπιστώνουμε ότι ταιριάζουμε ως νοοτροπία και ως περιοχές. 

Ο Δήμος στηρίζει τις προσπάθειες αυτές οι οποίες προωθούνται ιδιαίτερα από το Επιμελητήριο Πιερίας και συγκροτούν ένα νέο ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας και επιχειρηματικής συνεργασίας».

Dragan Markovic Palma: «Στόχος μας η ενδυνάμωση των εμπορικών, τουριστικών σχέσεων ανάμεσα σε επιχειρηματικούς κύκλους των περιοχών μας»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κόμματος «Ενωμένη Σερβία», ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρόσφατη επανεκλογή του, ενώ αναφέρθηκε στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Σερβία, οι οποίες όπως ανέφερε σταδιακά αποκαθίστανται. 

Επιπλέον, όπως τόνισε: «Διαχρονικά από την περιοχή μας, αλλά και συνολικά από όλη την Σερβία στην Κατερίνη και ειδικά στην Παραλία έρχονται πολλοί συμπολίτες μας, μία ροή την οποία και εμείς ενθαρρύνουμε. Κύριε Δήμαρχε, η ενδυνάμωση των εμπορικών, τουριστικών σχέσεων ανάμεσα σε επιχειρηματικούς κύκλους των περιοχών μας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι προ των πυλών».